my adsense

Sila MaSuKkAN iKLaN Disini !! PeRCuMa !!!!

Iklan percuma selama 5 jam disini! Tidak perlu daftar, ada ruang iklan yang kosong, korang sebat aje lah! Saiz Iklan: 100 x 100. Klik gambar 'Advertise Here' untuk upload iklan anda. Kalau ada banyak blog, sila letak satu je, kasi peluang kat orang lain nak letak..haha

Wednesday, December 29, 2010

Bola..Bola..Bola...


Malam nih ntah ape3..tetiba bersemangat nak tgk bola..abah yg tak pernah tgk bola pon jerit3 time safee Sali jaringkan gol..haha..

tapi apakan daya..indon tetap masukkan 2 gol tapi...malaysia tetap menang..apepon..tahniah pasukan bola Malaysia..

esok..ape la indon nak bt kecoh..ape la die nak tuduh malaysia...dasar bangsa taktau malu n tak sedar dek untung..haha...blah la indon...

"Setinggi burung Garuda melebarkan sayap di atas udara...
Akhirnya jatuh menyembah bumi ditembak oleh Harimau Muda..
Headshot bro!"

Tuesday, December 28, 2010

Tok Guru Nik Aziz Yang Dikasihi.

salam..mula3 bicara nih..aku nak mintak maaf n aku dah maafkan segala apa yg berlaku..kat sini aku nak kongsi perasaan excited aku ketika bercuti + hantar abang aku kat kelantan..

mula3 memang aku excited gile nak gi kelantan memandangkan kat sana negeri yg dibangga2kan oleh org kelantan iaitu negeri kononnya "serambi Mekah"..perjalanan aku nih memang best..tapi insyaalah nanti aku citer kat korang kat post or entry yg lain..kat sini aku nak luahkan sedikit kekecewaan aku kat korang..ini pengalaman yg tersangat2 hebat..

ceritanya mcm nih.. 26.december 2010..sebelum masuk maghrib..aku ngan family semua trip ke terengganu utk ziarah rumah saudara..so lepas balik tuh..aku teringin sgt nak tengok sendiri apa itu Tuan Guru Nik Aziz yang sebelumnya sangat aku respect n aku akan backup apa saja kalau org kata yg tok guru itu n ini sebb aku rasa dia seorang yg alim n disegani..malah dia nih digembar gembur seorang yg baik,menghormati orang lain,dan mesra rakyat..so dengan rasa excited,abang aku pon bawak ke rumahnya kerana kat rumah die pon kan ada masjid tok guru..so bila sampai depan rumah dia..ada 3 orang sami entah ape urusan diorg..malas nak ambik tahu....kami tgk dari jauh jer dalam keta...n then ada seorang hamba allah nih datang n ckp..kalau nak jumpa tok guru..datang esok jer..jumpa time solat kat masjid....dengan rasa teringin sangat nak bersalam n tgk muka tok guru yang kami sanjung sebelum ini...so kami pon bergerak la dari pulau melaka tuh..balik ke kota bharu..jauh gak..takpe..esok datang lagi...tok guru punya pasal...

keesokkan harinya..tiba time magrib..kami berempat.. aku,abah,bang hapis,n adik..dah sampai terpacak kat depan masjid tok guru..pastu yg kelakarnya..excited punya pasal..semua pakat pakai baju hijau..hahaha..then kami bersolat berjemaah n aku nih mcm ne boleh dok belakang tok guru..n mcm2 perception kami bt..hebat,alim,muka bercahaya..suara ketika menjadi imam sangat merdu..macam3 lagi la sampai tak khusyuk solat magrib aku..hahah..then dah abis solat..aku kan musafir..so aku + abah..kami solat isyak terus (jamaq qasar)..then dah abis tuh org semua dah selesai wirid pe semua..then tgk tok guru gi baca quran...oh..alim betol beliau....sampai disitu......

jemaah lain pon ada yg baca quran..n ada yang pulang sementara tunggu isya'.kami berempat semua teruja nak jumpa tok guru yang kami hormati sebelum ini..abah memulakan bicara "jom kita pi salam ngan tok guru.teringin nak rasa tngan org beriman nih..dia dok baca quran..takyah ckp banyak..cuma gi bagi salam,hulur tangan..pastu kita balik la..kita nak tunggu isya apa lagi sebb kita dah jamaq,so jom pi salam ngan tok guru..pastu kita balik la..",kata abah..
n abah pon suruh la antara kami pi tegur n mula salam..semua pakat tolak n last3 abah sendiri yg pergi depan kat tok guru sebb atas dasar hormat...setelah abah bagi salam.."ASSALAMUALAIKUM"...kali pertama..mungkin dia tak dengar,...sekali lagi abah lfazkan.."assalamualaikum"..........DAN.....

NAK TAU APE YG TUAN GURU NIK AZIZ NIK MAT JAWAB????


....

....


TANPA MENJAWAB SALAM YANG DIBERIKAN...TOK GURU NIK AZIZ YANG KITA HORMATI SEBELUM INI BERKATA " DIAM..DENGAR QURAN NIH..MAI KITA BACA QURAN"..dengan nada yang kasar tanpa senyuman....(dah di convert dari loghat kelantan kepada loghat baku)..


dan dia meneruskan bacaan ayat alquran tanpa menghiraukan abah..abah mcm terkeduu..diam dan duduk..dan aku pada masa tuh follow abah..kami duduk...

aku ingatkan dia nak habiskan 1 muka surat n tanya baik3..tapi kami tunggu hampir 30minit..dia menunjukkan muka yang agak brutal tanpa senyum????????padahal aku n abah bukan nak gi mengemis kat dia..kami cuma nak respect dia, nak salam dengan tangan suci dia..n kami nak balik..tapi kami sangat terkejut dengan apa yg kami dpat...inikah tok guru yang kita semua dengar baik akhlaknya...30 minit berlalu..abah dengan kecewa bangun n kami balik dengan perasaan hampa..

persoalannya??

apakah orang yg kami kenal dalam televisyen dengan orang yang kami jumpa depan mata..sangat berbeza..nik aziz....???

apakah membaca alquran tidak boleh menjawab salam??setahu aku yg cetek ilmu n tak sehebat pakcik yg bernama nik aziz nih..menjawab salam adalah wajib..n membaca alquran adalah sunat??tetapi???

apakah begitu cara pemimpin yang alim..melayan tetamu seperti binatang??cuma menjuih mulut??

oleh itu..sejak kali itu..aku segala respect n hormat aku kat pakcik nik aziz hilang n lenyap...orang yg sebelum ini aku hormat..tapi akhlak bila didepan sangat berbeza...mungkin tuhan nak tunjuk kat aku..jangan terlalu taksub n memuji orang yg kita tidak kenal...aku tak marah kalau dia bt mcm tuh kat aku..tapi dia bt kat abah..orang yg aku paling hormat...dia layan mcm pengemis..cis...sampai hati ko bt mcm tuh ek Pakcik nik aziz..pigidah..akhlak mcm nih..kat wakaf che yeh bersepah..

mulai saat ini..aku takkan respect pakcik bernama nik aziz..n aku dah maafkan mu pakcik nik aziz..tapi..kita akan berjumpa lagi..di akhirat.....mesti mu akan ingat aku kan Pakcik nik aziz..pemuda yang pergi jumpa mu kat masjid tok guru pada 27 december 2010 selepas waktu maghrib..n mu layan mcm pengemis..kami tak mintak apa3..kami cuma bagi salam + nak bersalam dengan mu..tapi mu dah rosakkan kepercayaan kat mu..

dan tak hairanlah..mu sebelum nih org kata macam3..kalau macam nih la ketua parti PAS..demi Allah..Pas tak layak menjadi pemimpin..baru menteri besar..dah belagak..pengalaman aku dlu..makan seMeja time kenduri dengan Tuanku Syed Sirajuddin, Raja Perlis..tuanku sendiri yg menjemput aku..memang berjiwa rakyat..tapi mu pakcik Nik..mcm hampeh saja..

sesungguhnya..aku tak menabur fitnah..demi ALLAH aku bercakap benar..ini adalah pengalaman aku...so lepas nih..jangan terlalu taksub..n nasihat aku...jangan terlalu memuji seseorang jika kita tak kenal orang tuh...nanti jadi mcm aku..



apepon..aku dah maafkan mu PAKCIK NIK AZIZ...tapi luka dihati....makan masa nak sembuh....semoga mu BACA artikel aku nih....
maaf aku menggunakan bahasa yang kasar..sebb panas dihati orang muda nih..lebih bahang...

Friday, December 24, 2010

“Kenapa Saya Suka Oh! Media Network”



assalamualaikum. wokeh3. oleh sebb tiap ari aku tgk fanpage Oh! media n webpage oh! tidak..so aku tertarik ngan die nyer contest kat media n fb .sori sebb aku tak pandai nak bt entry yg menggunakan bahasa yang indah3..so aku ambik keputusan utk aku guna bahasa merepek seperti yg aku slalu guna dlm blog merepek aku nih..haha..

Saja utk aku katakan yg aku mmg minat ngan fanpage Oh! media nih sebb kebanyakan kat sana die nyer cerita kelakar n boleh dikatakan menarik perhatian aku..n aku suka post3 yang funny3..contohnya yg pasal sign or banner yg kelakar..

then salah satu sebb aku suka ngan OH! nih..ialah kat sana ramai gadis3 cantik..so leh aku usha3..hahahah..(sori khai aku takde modal..ko la nih nak sampai 5 point..aku dah la blur nih..)..haha..disebbkan ko nyer fan dah 2ook lebih..so aku leh la cari mana gadis cantik..tapi diorg takleh lawan ngan azura..sebb die secret admire aku..hahah...zura jangan marah ye...ades off topic plak...hehe..

after that..selain tuh..kat oh! nih mmg best sebb die nyer post memang banyak gosip3 n pic merepek..so kadang3 oh nih bukan saja bagi sedikit sebanyak pengetahuan kat aku yg malas tgk web berita yang tak best.so sebb tuh aku pilih web OH! yang die nyer information lebih ke arah menarik perhatian org sebb die menerapkan unsur2 yg boleh diterima oleh kebanyakan target golongan muda remaja mcm aku nih..

lepas tuh..kira sekurang3nya kat sini aku suka tgk org yg sebangsa aku nih berjaya..suka gak kan..nak lawan ngan bangsa lain yg dah kaya dlm nih..aku plak nak join mcm dok kata la..takde masa sgt nak bt..so sedikit sebanyak..aku tgk org bijak pandai n rajin mcm khai nih..kira ok la (hahahahha..ayat bodek)....sori to say la sebb aku nih mmg racist..so..paham3 la..haha..sebb point nih la aku tak dapat no 1 dlm content nih..tapi takpe..saje aku nak type..korang pehal nak bising3..haha...

lepas tuh..aku suka dengan weh OH! nih sebb selama aku join..tokey die si khai n krew2 cun mcm gadis lonely tuh mmg rajin korek berita yg panas n tiap kali aku buka page die..mesti update walaupon kekadang die takde modal nak post..sampai kedai burger pon dia post..haha...hampeh ko khai. lain kali boh la post best3 ckit..

last skali..oh! banyak buka mata kita yang kebanyakan benda kat negara kita yg kita tak pernah nampak..dia akan tunjukkan contoh mcm keta polis guna naza forte pe semua tuh..so kita mmg tambah pengetahuan kat situ..so nak menipu member3 yg buta it nih senang la ckit..haha..jahat gile..

dah la khai n krew OH!..aku malas nak menaip lagi..haha..apepon..chow...semoga aku dapat perfume...hehe..



Wednesday, December 15, 2010

GanGuan SEkSuaL TeRHadaP LeLaKi..




Dah lama aku tak bt posting merepek..arini aku tertarik dengar pic3 yang membela kaum lelaki..tapi ada benarnya..mmg kalau ade kes rogol ker..cabul ker..semua lelaki dipersalahkan..tapi korang mesti tau kan kenape lelaki bt benda mcm tuh..sa
lah satu faktor die tak lain n tak bukan....nafsu syaitan..then iman yang takde..then...faktor yg kita selalu tak nampak n ade kalangan perempuan yg kurang daya pemikiran..hehe....die mengelak n tak sokong..iaitu salah perempuan sendiri..korang katekan tgk pompuan3 wangi, cantik,seksi..sape tak terliur...aku sendiri pon tak tahan..haha....

memang la kita akan ckp ade gak mangsa rogol tuh di kalangan wanita yg baik n "menut
up aurat"..tapi..adakah berlandaskan syariat??..kalau tak pon..wanita baik jadi mangsa sebb lelaki tuh tgk ade pompuan lain yg dress boleh membuatkan tok imam pon meleleh air liur..hehe...then si jantan lahabau tuh lampiaskan nafsu serakah die kat pompuan baik...tuh mmg takdir la kan..

sini aku nak tunjuk beberapa pic yg ganguan sexual terhadap lelaki dan yg akan mem
bawa malapetaka bg wanita jugak jika laki tak dapat kawal nafsu die..

sempena membantah kempen "KAMI STIM TGK POMPUAN SEXY"..hehe..aku lancarkan kempen "HENTIKAN GANGUAN SEXUAL TERHADAP LELAKI"...aku siarkan beberapa gambar2 utk tatapan umum..haha..yg baik bt ikutan..yg buruk jangan bt modal..haha..


Thursday, November 25, 2010

final Examination shedule


Finally,. this is the most I don't like in each semester. It the final exami
nation ..

You all know that I was a lazy to learn and study. so .. I expect a miracle happened to my success in this examination..hahaha (=,=)!

24 nov - Automotive air Conditioning (Theory)
- Malaysia Studies... <-----aku benci subject nih..haha
26.nov - microelectronic (theory)
01 dis - Trigonometry..
03 dis - Statics
06 dis - Project Management..


lambatnya nak cuti......
ok kawan3 semua..jom kita berpoya3....mudah3an pointer aku tak drop teruk sem nih..haha -.-!

Agreement Broadband (fail)


hello there...korang pernah bt ape3 agreement tak?..aku pernah..haha..nih dengan salah sorang kawan aku..dia punya agreement mmg cam hampeh..boleh bt korang gelak tak henti3..haha..

nih agreement yg terpaksa aku tandatangan..haha


amacam??

Saman Oh Saman...




selamat pagi semua..oleh sebb esok ade test..arini aku mcm biasa akan rasa rajin bt benda3 yg boleh membuatkan aku tak study ..hehe..spt post entry..padahal sebelum nih takde plak gatal tangan nak bt post..time nak exam nih plak ade jerk aku rajin nak bt3 benda mcm nih..haha..malas gile study..

ok nak pendekkan cerita..tadi aku saje gatal tangan bukak MYEG..saja nak ch
eck sebb aku slalu travel dr melaka-shah alam..n aku bawak keta selo3 jer..tekan minyak pon sekadar rapat ker bawah jer.haha...dlu aku dah settlekan 3 saman speeding..n aku harap takde lagi la..

aku tgk meter keta aku mcm nih jer..------------>


so aritu aku ada terperasan ada "flash" kat dengan R&R ayer Keroh..so arini nak check la..

tapi nasib baik takde..maybe "shoot" keta lain kot..haha..

tapi......ku sangka redup sampai petang..(org tak ske panas3)..tapi panas terik ditengah hari..ahah..

nih yg aku dapat...:-




kwan3..jom kita sama check saman kita..mana tau kot belambak saman speeding kan..aritu aku dah clean saman aku..skali ada lagi.hehe ok korang boleh check saman kat :-

kalau menggunakan MYEG..korang kene register dlu..tapi yg penting FREE*..

nih form die..isi pastu leh check dah saman disini -->MYEG
ataupon register kat sini..--->RILEKS

semoga korang kene saman..hehe.. :thumbsup2:

pastu kita kongsi la tgk saman3 korang..mana paling garang..hehe :jail:

upload kat sini--->imageshack..pastu post la kat reply coment die nyer link..

Wednesday, November 24, 2010

Vandelisme di tempat aku..

salam..ha..2 3 ari nih aku terpangil-pangil nak bt 2 3 entry kelakar..korang pernah dok ostel tak?aku nak ceritakan tentang ostel yg aku duduk sekarang..biasa la kat ostel nih..banyak
vandelisme yg dibuat oleh kanak3 yg agak terencat akal n sedikit kreative..haha..ada banyak benda3 merepek yg diorg bt..tapi nih salah satu yg slalu aku tergelak bila nak baca..haha..

nih antara pic yg aku sempat snap..nanti aku upload lagi..tapi nih agak keterlaluan..n insan yg agak beriman n baik adalah ditegah utk tgk pic nih..haha..mengandungi s
edikit unsur lucah..hah


antaranya..:-

sepatutnya pelajar dilarang berada di dalam asrama tetapi ditukar..
kreatif tol..haha

yang nih lagi teruk..mcm2 diorg ubah..haha


pakaian wanita di asrama lelaki..haha




Final..Final...Final...


esok ade final paper test air-conditioning + pengajian malaysia..tapi aku lansung takleh nak study sebab malas..haha...subject air-conditioning aku tak kesah sgt sebb semua dlm kepala..tapi.....pengajian malaysia..aku benci sejarahh.. (=,=)!


apepon..aku harap korang semua doakan aku k....

p/s* esok nak exam malam nih sempat online post entry..haha


Monday, October 18, 2010

Kita Insan Biasa...

Sekian lama aku tak buat posting kat blog aku..dah bersawang agaknya..hehe..

ok nih sebenarnya aku nak kongsi satu cerita..tapi aku cuma ada lagu..tapi lagu nih penuh makna n kene betol3 dengan aku...kadang3 ada kawan3 aku ckp aku nih jiwang..tapi kali nih mmg aku nak jiwang sebb aku akan berlinang air mata kalau ingat balik kisah aku nih...

so..jom kongsi n korang teliti lirik lagu nih...so,..



P/s - nasihat aku..setialah dalam percintaan...jangan sampai jadi mcm aku..semua nih terjadi sebb salah aku...mungkin???.......

Thursday, September 2, 2010

FuNnY FaCt

aku nak share hakikat zaman sekarang..oleh itu..lelaki diluar sana..berhati3 dengan wanita jenis ini...so..korang renung3kan..

video



p/s- tapi tak semua perempuan mcm dlm video nih..saje suke3..ahha


Sunday, August 22, 2010

berbuka di asrama..


arini aku berbuka ala kadar jer..tapi boleh la..sebb aku kuar pasar malam utk modofied makanan yg disediakan kat dewan makan..biasa la dok sini..makan kene pasrah jer la....kat sini aku nak tunjuk kat korang makanan yg aku selalu jer makan.bila ingat balik...teringat kat umah...bak kata kawan aku..nak makan sedap3..balik rumah la..haha..

makanan dr makcik kantin..

isi kandungan makanan:- hehe

1.ikan duyung masak goreng minyak tak best.
2.sayur kobis yg diberi mcm tak ikhlas..
3.air sirap yg kurang gula+ tak sejuk..




ini pulak makanan yg telah dimodified...hehe...

baru selera ckit nak makan..apepon..bersyukur dengan ape yang ada...


harini aku trjmpa seorg yg aku kenali....sdh mnjadi kebiasaan aku utk mlemparkan syumn kpd sesiapa shj..tpi syuman itu tdk brbalas hya pndngn sinis dberikan. Aku tdk kisah tntang itu.. mahu saja aku ketawa dgn sekuat hti jika tidak menghiraukan org di sekeliling. Dlm hti aku brkta masih tdk brubah manusia ini dgn sifat sombong, bongkak, berlagak(2 ayt aku tuk sft cm nih)....

Tika menaip ini aku memikirkan:
Ada apa dalam jiwa manusia2 begini?
Ada apa dalam pemikiran mereka yang membuatkan mereka sombong bongkak dgn sesama manusia?
Apa yg membuatkan mereka bersifat demikian?
Tidak adakah dlm hti mereka sdikit perasaan kasih sayang antara manusia?
Tidak adakah belas kasihan dalam jiwa mereka?

Kemana mnghilangnya sifat2 kasih sayang dalam jiwa manusia ini?tidakkah mereka tahu? mereka sedar?mereka juga akan memerlukannya walau tidak tika ini tpi pd msa akn dtg?

ayat nih tribute dari : nurul atikah..bff aku...

Friday, August 20, 2010

PaK KaDeS Yg GeRsAnG

Pak kades baru ajer meninggal isteri dia..Jadi anak lakinya kesian la kat dia bwk dia duk kat umah dia.Anak nye pulak baru kawin maka duduk la diorg tiga beranak..Anak lakinye keje selalu out station jadi tinggal la Pak Kades ngan menantu dia kat umah..Lama2 dia pon dah naik syok plak ngan menantu dia tu tambah pulak bil air dah lama tertunggak..sian gersang tandus mulus kudus..

Nak dijadikan citer satu hari tuh menantu dia baru je lepas mandi..Pak Kades sambil menjilat lantai menengok je menantu dia tuh berkemban pakai towel.(haha ayat nih takleh blah..sangap gila pak kades...Dah tak boleh tahan tetiba je dia terus terkam menantu dia..Baru merasa pegang te%$%k menantu dia terus menjerit..JANGANNNN!!!!..

Balik je anak laki dia terus ajer bininyer report kata Pak Kades pegang te%$@k..Apalagi bengang giler la anak laki dia pastu terus panggil polis n tangkap Pak Kades..Anak laki dia tak puas hati dia nak dakwa bapaknye kat mahkamah..Maka kena bicara la Pak kades kat mahkamah..

Masa tuan majistret dah jatuhkan hukum kat Pak Kades dia minta Pak Kades klu ada apa2 statement nak ckp depan majistret..Pak Kades dengan spontan berkata pada anaknye.."Hek elehh..!!!Masa ko kecik-kecik dulu ko isap t^$@#k bini aku..aku tak repot polis ponnnn..!!!"

Sekian..

AwEk PaNTai

hohoiii.....

bargotah siott...



ado can ni ...






kalau den tackle .. melantun , kompom den ajak bawak balik hotel ....










takpo2 ....... , den torai pogang tangan dio duluu...











































humang aih ...........

Image
cittttt!!!!!!!!!! ........... tak gunoooo !


credit to:kampungfm


Image

Pada Tahun 1441- Sebelum memulakan perjalanan menuju ke medan perang, seorang panglima menemui rakan yang cukup dipercayainya.

PANGLIMA: Simpan anak kunci ni! Jika aku tak kembali, kau bukakanlah cawat besi isteri ku. Aku izinkan dia berkahwin dengan sesiapa yg disukainya.

RAKAN : Baiklah sahabat ku.

Maka panglima dan tenteranya pun memulakan perjalanan ke medan perang.

Menjelang petang, ketika panglima bersama tenteranya berehat di sebuah lembah, kelihatan dari kejauhan seorang lelaki menunggang kuda cukup pantas menuju ke arah kumpulan panglima dan tenteranya itu.

Setelah hampir, barulah panglima mengenalinya – dia ialah rakan yang cukup dipercayainya itu.

RAKAN : Maaf… panglima bagi kunci yg salah!! (

PANGLIMA: Hampeh!!!, ko dah cuba buka dulu rupanya!





p/s=kalo dah ada..apa boleh buat..hahaha..

credit to: kampungfm

SaMaN Oh SaMan

arini aku abis duit banyak..huhu...saman traffic rm60,charger laptop rm60,keta aku rosak..pastu gi kedai cina ckp nak ambik rm300..cilake punya cina..last aku guna kepakaran yg ada..seb baik bawak toolbox dlm boot keta..repair tepi jalan..ahahha....beli spring carburetor tuh rm0.70..ikat ngan dawai ckit...trus ngam..haha..

tapi yg tak bestnya saman la.aku bajet dlm 30 jer..dah la ngah pokai nih..sekali gi kat IPD Jasin tuh..awek yg jaga kaunter saman tuh ckp maaf ye dik..skrg polis dah takde rayuan n discount compound..so kene bayar full la..tapi dlm aku nyer surat cinta yg polis bg aritu ada ckit ralat..die tulis motosikal...tapi sah3 aku bawak keta..aku ckp la nih salah nih..sekali awek tuh ckp haa..nasib baik die tulis moto..kalau tak kene rm80..cheh..ingatkan leh cancel..sekali die ckp nasib baik..nyesal tol..

moral of the story..jadi pemandu berhemat..ahha...aku pon skrg dah takut nak baik keta mcm org gila..sayang duit bayar saman banyak3..haha

Thursday, August 19, 2010

dilema doktor


Seorang lelaki yang kebetulan seorang doktor muda, merasa tidak selesa dengan apa yang telah berlaku.

Ia pulang ke rumah dengan wajah muram. Setibanya di rumah, ia merebahkan diri di katil dan fikirannya mula melayang.

Lalu ia mendengar suara dalam kepalanya berkata,

“Sudahlah, tidak usah difikirkan. Skandal doktor membuat hubungan intim dengan pesakit terjadi di mana-mana. Jadi kamu tidak perlu merasa bimbang.”



Doktor tersebut cuba untuk setuju, tapi apa yang telah terjadi pagi itu terbayang kembali dan perasaan tidak selesa muncul lagi.

Ia membalikkan badan dan mendengar lagi suara dalam kepalanya,

“Tak perlu bimbang,orang sudah mula biasa dengan skandal hubungan seksual antara doktor dan pesakitnya.”

Lelaki itu mulai tenang dan perasaannya beransur-ansur pulih…

Tiba-tiba suara lain dalam kepalanya berkata,

“Tapi masalahnya kamu kan doktor haiwan…”


Seorang pengurus sebuah Zoo mendapat panggilan telefon mengenai kematian seekor gajah di Zoo tersebut. Sebagai langkah pemeriksaan, pengurus tersebut telah pergi ke kandang gajah tersebut dan mendapati ada seorang lelaki menangis bersebelahan dengan bangkai gajah tersebut.




Pengurus : Sebagai penjaga gajah, saya faham kesedihan yang kamu tanggung kerana apabila haiwan yang kita bela sudah mati.




Lelaki : Saya bukan penjaga gajah ini, tuan. Tetapi sayalah yang ditugaskan untuk menggali kubur dan menanamnya.

Pengurus : kusut2...

Tuesday, August 10, 2010

BerHaTi3 MaKaNaN InDoN

berhati-hatilah kepada mereka yang hendak bercuti di luar negara terutamanya ke daerah indonesia.
untuk kelian & keluarga yang sangat suka Ke batam dan tanjong pinang tu, sebaiknya semak dahulu sebelum memesan makanan ....... waspada makan ok ..ok pic nih aku sedut dr blog lain..apepon credit to blog isuhangat
hati-hati... ...kelihatan nya seperti daging ayam....

Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image
Image